Divadelní rok počtvrté

21.09.2015 19:50

Dětským divadelním souborem Věry Hrabětové, o kterém jsem psala minule, prošly desítky malých ochotníků. Ale jen některým vůně šminek a potlesk diváků učarovaly natolik, že přešli do souboru dospělých a věnovali ochotničení celá léta. Hodně z nich už opustilo jeviště. Někteří se na nás dívají z hlediště, někteří už, bohužel, z divadelního nebe. Jsou ale mezi námi i tací, kterým léty divadlo nezevšednělo a věk neubral na energii. K těm skalním patří jednoznačně chyňavský kovář Pavel Jungmann. Ochotničí, tomu neuvěříte, už více než čtyřicet let. Nejen, že hraje, ale je i za výrobou většiny kulis a rekvizit jak pro divadelní hry, tak pro Pohádkový les nebo Betlém. To jsou, jak víte, další akce , které pořádáme. Dlouhodobě a s úspěchem.

     Letošní výročí je pro nás výzvou. V Chyňavském zpravodaji jsme se ohlédli za historií, ale to hlavní připravujeme na podzim. V sobotu 17. října zahájíme na galerii Dělnického domu velkou výstavu divadelních fotografií, plakátů a rekvizit. Ještě ten večer sehrajeme veselohru Paní Fantomasová se zlobí, kterou zopakujeme 25. října a 7. listopadu. Pozvali jsme si hosty, loděnický divadelní soubor L.O.Ď., který 31. října uvede Světáky. A nakonec slibovaná třešnička na dortu: divadelní bál rozjedeme 21. listopadu večer v Dělnickém domě. Rozhodně čekáme, že nás v tom nenecháte. Přijďte na výstavu, na divadelní představení a v žádném případě si nedejte ujít bál. A víte co? Přijďte v divadelním kostýmu. Buďte královnou, mušketýrem nebo klidně drakem. Máte radši baroko nebo třicátá léta? Tento večer je vše dovoleno a žádný převlek není dost ulítlý. Samozřejmě vás nepřehlédneme ani v klasickém společenském oděvu. Jediné, co si opravdu nesmíte obléknout, je znuděná nálada. 

Oslavte s námi 110. výročí ochotnického divadla v Chyňavě a zůstaňte nám věrni i v dalších letech. Všechno, co ochotně děláme, děláme pro vás.

                                   Iveta Nejedlá

 

—————

Zpět